ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (στο εξής και Πολιτική) έχει συνταχθεί και υιοθετηθεί από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «OPUS – MATERIA – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και διακριτικό τίτλο «OPUS – MATERIA Ε.Π.Ε.» (στο εξής Εταιρεία), που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, επί της οδού Παλαιολόγου, αριθ. 33, Τ.Κ. 17564, Α.Φ.Μ. 095758119, τηλ. επικοινωνίας (+30) 210 6447435, fax (+30) 210 6447435, e-mail: privacy@opusmateria.gr.

Η Εταιρεία μας σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και της ιδιωτικότητάς σας. Η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: 1) των επισκεπτών των ιστοτόπων www.opusmateria.gr και www.opusnutrition.com, που συλλέγουμε κατά την περιήγηση και χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών, 2) των πελατών, προμηθευτών, συνεργατών και υπαλλήλων της Εταιρείας μας, καθώς και κάθε άλλη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διενεργεί η Εταιρεία.

Η Εταιρεία κατόπιν διαδικασίας πλήρους συμμόρφωσης στις επιταγές του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, έχει συγκροτήσει σύνολο πολιτικών, για την κάλυψη διαδικασιών, όπως μεταξύ άλλων, προστασίας, ασφάλειας, διαχείρισης, διατήρησης και καταστροφής, ασφαλούς αποθήκευσης και διαβίβασης προσωπικών δεδομένων.

Το παρόν κείμενο παρέχει ενημέρωση των υποκειμένων των δεδομένων σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τους από την Εταιρεία μας. Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική:

Αν διαβάζετε την Πολιτική σε έναν από τους ιστοτόπους που ανήκουν στην Εταιρεία, τότε η με ηλεκτρονικά μέσα αποδοχή της παρούσας Πολιτικής λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της ρητής συγκατάθεσής σας για τη συλλογή, χρήση και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με τη χρήση εκάστου ιστοτόπου μας και τις παρεχόμενες σε αυτόν υπηρεσίες.

Η Εταιρεία μας συλλέγει Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα είτε απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων, είτε από άλλες πηγές, υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου. Η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων από την Εταιρεία γίνεται σύμφωνα με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, όπως συμπληρώνεται από την σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στην οργάνωση, δομή και  λειτουργία της Εταιρείας, στις υπηρεσίες που προσφέρει η Εταιρεία και οι συνεργάτες της, στον τρόπο λειτουργίας και τις προδιαγραφές των ιστοτόπων που διαχειρίζεται και σε τυχόν αλλαγές στις διατάξεις του νόμου.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής οι ακόλουθοι ορισμοί έχουν εφαρμογή:

«Υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

«Εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.

«Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των Δεδομένων» εδώ και χρήστης)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

«Προσωπικά Δεδομένα Ειδικών Κατηγοριών» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε είδους πληροφορία, η οποία αποκαλύπτει τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό του.

«Επεξεργασία» είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

«Αποδέκτης» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

«Τρίτος» είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

«Περιορισμός της επεξεργασίας» είναι η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον

«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται από την Εταιρεία ή τους συνεργάτες της, αποκλειστικά για τους σκοπούς και κατά τον τρόπο που η Εταιρεία καθορίζει, Υπεύθυνος Επεξεργασίας θεωρείται η Εταιρεία με την επωνυμία «OPUS – MATERIA – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Οι επισκέψεις στους ιστοτόπους της Εταιρείας δεν συνεπάγονται αυτόματη καταχώρηση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων που σας ταυτοποιούν. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες που δεν είναι προσωπικές ή ταυτοποιήσιμες, οι οποίες δύνανται να συλλεχθούν και να τηρηθούν στους ιστότοπους της Εταιρείας  (για παράδειγμα, ο τύπος του φυλλομετρητή Διαδικτύου του Χρήστη, το λειτουργικό σύστημα του Χρήστη για την πρόσβαση σε ιστοσελίδες), με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μας, όπως την εμπειρία πλοήγησης και διαχείρισης των ιστοτόπων. Περαιτέρω, συλλέγουμε αυτόματα πληροφορίες σχετικά με εσάς, όπως η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας πρωτοκόλλου (διεύθυνση ΙΡ) και το όνομα χώρου σας (domain name). Αυτές οι πληροφορίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν για να σας παρέχουν μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας.

Προκειμένου να κάνετε χρήση ορισμένων περιεχομένων και Υπηρεσιών των ιστοτόπων μας, μπορεί να σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών δεδομένων. Για να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας, μέσω της σχετικής φόρμας σας ζητείται να καταχωρίσετε πληροφορίες που σας αφορούν και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επαγγελματικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας.

Η Εταιρεία μας, συλλέγει προσωπικά δεδομένα με βάση την αρχή της ελαχιστοποίησης. Ζητούμε από τους υπαλλήλους μας να μας γνωστοποιούν μόνο τις απολύτως αναγκαίες πληροφορίες που κατά νόμο απαιτούνται στα πλαίσια της σύμβασης εργασίας. Ομοίως συλλέγουμε και διατηρούμε μόνο τα απολύτως αναγκαία προσωπικά δεδομένα προμηθευτών (στοιχεία τιμολογίου και επικοινωνίας), συνεργατών και πελατών μας, αποκλειστικά για σκοπούς νόμιμους και κατόπιν συγκατάθεσης των υποκειμένων των δεδομένων, όπου απαιτείται. Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα εν δυνάμει πελατών μας, κατά το προσυμβατικό στάδιο, όταν τα φυσικά πρόσωπα μας παρέχουν εκουσίως προσωπικά τους δεδομένα (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, στοιχεία επικοινωνίας κλπ), προκειμένου να τους υποβάλουμε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Η Εταιρεία μας μπορεί να συλλέγει και άλλες πληροφορίες που αφορούν φυσικά πρόσωπα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της. Η Εταιρεία μας μέσω συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, όπου εφαρμόζονται, συλλέγει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει δεδομένα εικόνας.

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, για την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών της Εταιρείας μας. Ανάλογα με την ιδιότητα του φυσικού προσώπου που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, διαφοροποιούνται και οι σκοποί που δικαιολογούν την επεξεργασία από την Εταιρεία μας. Ενδεικτικώς:

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων μας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της Εταιρείας μας έναντι αυτών και του Κράτους.

Για την ομαλή άσκηση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα πελατών, προμηθευτών και συνεργατών μας, στα πλαίσια των εμπορικών συναλλαγών μας.

Τα στοιχεία που καταχωρείτε στις σχετικές φόρμες των ιστοτόπων της Εταιρείας μας θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία της Εταιρείας μας μαζί σας ώστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, αιτήματα και απορίες σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των φυσικών προσώπων, τα οποία έχει αποκτήσει με νόμιμες διαδικασίες, για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της διοίκησης της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εξυπηρέτηση των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας, για στατιστικούς σκοπούς και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, τηρώντας κατάλληλες εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΕΕ), ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων.

Η Εταιρεία κατά τη χρήση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ακολουθεί τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου για την ενημέρωση των ατόμων, τον περιορισμό της ζώνης κάλυψης κατ’ εφαρμογή της αρχής της ελαχιστοποίησης των δεδομένων που συλλέγουμε, τη διαγραφή των δεδομένων εικόνας, όπως προβλέπεται στον νόμο, λαμβάνοντας όλα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας του ατόμου.

Τα δεδομένα που συλλέγονται αποσκοπούν επίσης στην εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων. Η Εταιρεία δεσμεύεται να τηρεί αυστηρό απόρρητο όλων των δεδομένων, διατηρώντας την πρόσβαση σε αυτά, αποκλειστικώς όπως απαιτείται σύμφωνα με τη συνήθη δραστηριότητά της.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Εταιρεία μας συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν τα υποβάλει σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Η Εταιρεία καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, ώστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί και επεξεργάζεται να είναι πάντα ακριβή και επικαιροποιημένα αλλά και κατάλληλα και συναφή και να περιορίζεται η συλλογή και επεξεργασία στα απολύτως αναγκαία δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας. Ακόμη τα δεδομένα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή για εξυπηρέτηση άλλων νόμιμων σκοπών. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων, ιδιαιτέρως, δε, της κρυπτογράφησης, της κωδικοποίησης, την ψευδωνυμοποίησης, της ανωνυμοποίησης των προσωπικών δεδομένων, της διαβάθμισης πληροφοριών καθώς και του ελέγχου, της παρακολούθησης και της τακτικής καταγραφής όλων των διαδικασιών επεξεργασίας.

Όπου χρειάζεται συναίνεσή σας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας, η Εταιρεία θα σας παρέχει εγκαίρως και με απόλυτη διαφάνεια τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να είστε σε θέση να δώσετε προηγούμενη συγκατάθεση για την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων για έναν ή περισσότερους ειδικούς σκοπούς επεξεργασίας.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Εταιρεία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, μόνο αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Κατά βάση επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης. Η ανωτέρω νομική βάση συντρέχει στην επεξεργασία δεδομένων των πελατών, προμηθευτών, συνεργατών και υπαλλήλων μας. Επεξεργασία μπορεί να διενεργήσει η  Εταιρεία, όταν είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωσή της ή για την εξυπηρέτηση εννόμων συμφερόντων της . Ακόμη η επεξεργασία είναι σύννομη, όταν είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου.

Για την επεξεργασία δεδομένων μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης, νόμιμη προϋπόθεση συνιστά το έννομο συμφέρον της Εταιρείας για την προστασία προσώπων ή/και αγαθών.

Όταν δεν συντρέχει μια από τις ανωτέρω προϋποθέσεις επεξεργασίας, καθώς και ουδεμία άλλη νόμιμη προϋπόθεση, για τη νόμιμη επεξεργασία, η Εταιρεία μας επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με βάση προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τα δικαιώματα που προβλέπονται στον νόμο και διευκολύνει την άσκησή τους. Συγχρόνως, παρέχουμε στα υποκείμενα πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα τους και συναφούς με την επεξεργασία και τα δικαιώματά τους, πληροφόρησης (σκοποί, αποδέκτες επεξεργασίας, χρόνος διατήρησης κλπ).
  3. Δικαίωμα να ζητούν τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
  4. Δικαίωμα να ζητούν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων γιατί μεταξύ άλλων τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς της παρούσης ή ανακαλούν τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία ή αντιτίθενται στην επεξεργασία ή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.
  5. Δικαίωμα να ζητούν τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων, αν αμφισβητούν την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή θεωρούν την επεξεργασία παράνομη ή χρειάζονται τα δεδομένα για την υποστήριξη νομικών αξιώσεων και η Εταιρεία δεν τα χρειάζεται πια ή όταν εκφράζουν αντιρρήσεις για την επεξεργασία.
  6. Δικαίωμα να λαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να ζητούν να διαβιβαστούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα φορητότητας).
  7. Δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων
  8. Δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο (δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση).

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε ταχυδρομική επιστολή (συστημένη) στην Εταιρεία «OPUS – MATERIA – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», [Παλαιό Φάληρο Αττικής, οδός Παλαιολόγου, αριθ. 33, Τ.Κ. 17564] ή e-mail στο: privacy@opusmateria.gr.

Η Εταιρεία θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός 30 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για εσάς. Εάν τα αιτήματα του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε: α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται επίσης σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια.

Η μη παροχή των δεδομένων που σας ζητούμε εμποδίζει την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών της Εταιρείας μας.

Σε κάθε περίπτωση που απαιτείται η συναίνεσή σας για την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να δηλώσετε την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και δωρεάν, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, πριν την ανάκλησή της.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στο τηλ. επικοινωνίας (+30) 210 6447435, e-mail: privacy@opusmateria.gr. Η Εταιρεία μας είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή, έτοιμη να σας συνδράμει στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Επικουρικώς, αν δεν ικανοποιηθείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία: www.dpa.gr, Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, fax: +30 2106475628, e-mail: contact@dpa.gr.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε συνεργαζόμενες, με την Εταιρεία μας επιχειρήσεις (π.χ. λογιστικών υπηρεσιών κλπ), εξασφαλίζοντας τη συγκατάθεσή σας όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Εάν τα προσωπικά σας δεδομένα διαβιβαστούν σε συνεργαζόμενη επιχείρηση (Εκτελούντα την Επεξεργασία), η επεξεργασία λαμβάνει χώρα μόνο κατόπιν σχετικών γραπτών οδηγιών μας, διασφαλίζοντας την τήρηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων.

Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ε.Ε., ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ε. τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας ή/και τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας, με το πέρας του οποίου διαστήματος, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας.

Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία μας εξαρτάται επιπροσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Εταιρείας μας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κλπ.) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις της Εταιρείας μας από τη σύμβαση, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνου παραγραφής των αξιώσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην πολιτική διατήρησης και διαγραφής προσωπικών δεδομένων της Εταιρείας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε περίπτωση αμφισβήτησης ή οποιασδήποτε αξίωσης σχετικά με τον παρόντα δικτυακό τόπο, εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο, ανεξαρτήτως του είδους της διαφοράς.

Για όλες τις ενέργειες ή νομικές διαδικασίες που προκύπτουν ή σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική, την ισχύ της, την εφαρμογή, την εκπλήρωση ή παραβίαση ή το περιεχόμενο της παρούσας Πολιτικής, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια, των οποίων την δικαιοδοσία αναγνωρίζετε αμετάκλητα.